preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Korisni linkovi
Dnevni tisak

Stručni časopisi
 • Bug
 • Enter
 • Drvo znanja
 • National Geographic
 • PC Chip
 • Pogled kroz prozor
 • Vidi

Važne adrese

Vijesti

Osmaši na terenskim nastavama u Vukovaru, Krapini i Zagrebu

Učenici osmih razreda tijekom siječnja ostvarili su dvije terenske nastave – dvodnevnu u Vukovaru i jednodnevnu u posjetu Muzeju neandertalaca, Tehničkom muzeju i mjuziklu „Jalta, Jalta“.


Osmaši su 7. i 8. siječnja u pratnji učitelja Tajane Nestić, Marka Jurinjaka, Nevenke Krsnik, Marije Kramarić i Silvije Šreter sudjelovali na terenskoj nastavi u Vukovaru. Učenici su naučili mnoge važne činjenice o obrani Vukovara i Domovinskom ratu. Posjetili su brojne lokacije, sudjelovali u kvizu i obogatili se novim znanjima i spoznajama o nastajanju moderne države Hrvatske. U Muzeju Vučedol učili su o visoko razvijenoj kulturi ljudi iz Vučedola kraj Vukovara te o njihovim kućama, odjeći, obući, alatima i ostalome. U Gradskom muzeju Vukovar razgledali su kronologiju od najstarijeg razdoblja povijesti Vukovara do najnovijeg doba. Na predavanju o Domovinskom ratu učenicima su objašnjeni uzroci, tijek i posljedice rata. Pukovnik Hrvatske vojske učenicima je na stručan način prezentirao važnost bitke za Vukovar, vukovarske branitelje i njihovu hrabrost u borbi protiv nekoliko puta nadmoćnijeg neprijatelja. Bojnik Hrvatske vojske učenike je educirao o minama i ozljedama koje nastaju od njih. Pregledali su tenkove, zrakoplove i ostalo naoružanje koje se koristilo u Domovinskom ratu. U Školi mira časnica Hrvatske vojske također je govorila o obrani grada i ratu. U završnom kvizu škola sudionika pobijedila je naša OŠ Petrijanec, a predstavnici su bili Greta Rukelj i Karlo Rožđak.

Nekoliko dana kasnije s učiteljima Ivanom Zdelar, Melitom Bešvir, Jasminom Zver i Silvijom Šreter na Hušnjakovu brdu u Muzeju krapinskih neandertalca učili su o evoluciji čovjeka, a u Tehničkom muzeju o napretku tehnologije i prometa. Oduševili su se spuštanjem u rudnik i promatrali zvijezde na zimskom nebu u Planetariju. U Teslinu laboratoriju vidjeli su zanimljive pokuse i za kraj zapjevali uz mjuzikl "Jalta, Jalta" u Kazalištu Komedija.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Aleksandra Damjanić   datum: 22. 1. 2020.

Virtualna učionica

Dragi učenici, gradivo se nalazi u Teams razrednim grupama.

U nastavku su linkovi do virtualnih učionica i razrednih grupa:

5.a                         5.b

5.c                         

6.a                         6.b

6.c                         6.d

7.a                         7.b

7.c                         

8.a                         8.b

8.c


Kalendar
« Svibanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


Projekti

Erasmus+

eTwinning

Projekti

Projekti

Projekti

Eko škola

e-Škole

Pogledajte TV SPOT!


Tražilica

Arhiva vijesti

Za pregled arhive kliknite na:


Ravnateljstvo civilne zaštite

Ravnateljstvo civilne zaštite
Područni ured civilne zaštite Varaždin
POZIVNI BROJ 112

preskoči na navigaciju